EN

Kadına dair değil, İNSAN’a dair

Çiğdem Dedeoğlu

Kadına dair değil, İNSAN’a dair

Hayata bakış açımı paylaşmak istiyorum aslında.

Hayattaki öğreticilerimiz; sevincimiz, acımız, umudumuz ve mücadelemiz. Yaşadığımız bu karışık duygular içinde bizde kalıcı izler bırakan anlar. Neredeyse hiç unutmuyoruz o duyguları ama burada en önemli şey öğrendiklerimizi sürahimize eklediğimizi bir şans bilmemiz. Her eklediğimiz duygu bir su gibi çoğalarak, sürahimizi doldurarak yaşamımızın daha kaliteli olmasını sağlıyor.

Benim sürahimde neler var ondan bahsedeyim size. Ne kadarı dolu ne kadarı boş…

Kimse hakkında olumsuz düşünmemek hatta iyiliğine yorum yapmak çok büyük bir huzur. Böylece kimsenin kötü enerjisini almıyorsunuz.

Hayata olumlu bakmaya özen gösterip ve iyi bir insan olmaya gayret gösterdikçe karşınıza tıpkı sizin gibi insanlar çıkıyor.

Kendinize “ne ekerseniz onu biçersiniz” olarak çevirmek istiyorum bu sözü. Kendini geliştirmek adına hayatın her anını doldurmak… Okumak, hissetmek, farklı olmak, güçlü olmak, en iyisi olmak için çaba göstermek, konfor alanından çıkmak. Bu süreçler sonunda tam olarak olmak istediğimiz gibi biri olacağız, o zaman “çok seviyorum ki kendimi iyi ki varım” diyebilirsiniz.

Ruhunuza ve sağlığınıza iyi baktığınız sürece daha güçlü bir bağ kurarsınız hayatla. İlk once ruh dedim çünkü beden sağlığımızdan daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum ruh sağlığımızın. Ben sevdiklerimin ruhlarına iyi gelmeyi çok seviyorum. Güzel sözler duymaktan herkes çok hoşlanır.

Hayattaki şanslılardan olabilirim. Eğitimlerini aldığım işi yapıyorum. Sevdiğimiz işi yapmak kendimizi tatmin etmenin en önemli yolu. Başarı elde etmek, taktir edilmek, en önemlisi de örnek alınmak çok şükredilecek bir durum.

Elinden geleni yaptıktan sonra teslim olmanın hafifliğini herkese tavsiye edebilirim. Olanı almak olmayana şükretmek. Hayat böyle çok iç açıcı.

Özetlemek gerekirse; hayata olumlu baktığınızda, iyi bir insan olmaya niyet ettiğinizde, ruhunuzu nazlandırdığınızda ve elinizden gelenin en iyisini yaparak çalıştığımızda sürahimiz dolu oluyor bence. Tüm bu süreçler bizim elimizde olan durumlar üstelik. Ve bu anlattıklarımın kadın olmak ya da erkek olmakla hiç bir alakası yok. İyi insanlar olalım varlığımızla bulunduğumuz ortamlara huzur ve mutluluk katalım.

Çiğdem Dedeoğlu

Kurucu Başkan / Yaratıcı Yönetmen

 

Kadına dair değil, İNSAN’a dair
24.12.2020
WhatsApp Destek Hattı