EN

Dijital Pazarlama'da Reklamın İyisi: Designpr

Çiğdem Dedeoğlu

        Ben Çiğdem Dedeoğlu, Designpr Reklam Ajansı’nın kurucu başkanı aynı zamanda yaratıcı yönetmeniyim. 13 yıldır bu sektörde varlığımı sürdürüyorum. Profesyonel hayatıma Sarar Şirketler Grubu'nda marka danışmanı ve grafiker olarak başladım. 6,5  yılın sonunda kendi işimi kurmaya karar verdim. Designpr Reklam Ajansı 8. yılını bitirmek üzere. Ajansımızda grafik ve dijital tasarımlar ile markalarımıza danışmanlık hizmeti  veriyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 50 ilde kendimizden bahsettirdik, oralara hizmetlerimizi götürdük. Hem bir çok özel markayla hem de kamu kurumlarıyla çalışma imkanımız oldu.

        Bir hayalim vardı küçüklüğümden beri, hep yabancı çizgifilm karakterleri ve onların değerleriyle büyüdük. Bundan sonra bizim çocuklarımız kendi kültürel değerlerimizle büyüsün istedim. Ülke olarak çok şanslıyız, coğrafi konumumuz nedeniyle tüm mevsimleri yaşayabiliyoruz, gelenek ve göreneklerimiz çok fazla. Ekibimle birlikte tüm bu değerlerimizi anlatan karakterler çizdik, kostümlerini diktik, organizasyonlarını yaptık, boyama ve hikaye kitaplarını geliştirdik. Animasyon ve çizgi filmleriyle dijital medya üzerinden istediğimiz mesajları verdik. Kısacası akıllarda tebessüm ile kalabilecek harika değerlerle Türkiye tanışmış oldu.

        Marka elçilerimizin kültürel değerlerimizi tanıtmak dışında çevre bilincini 7’den 70’e aşılamak gibi bir görevi de var. Bu sayede binlerce kişi eğitim görerek çevre dostu birey haline dönüştü. Aslında kahramanlarımız eğitimlerde bu süreci örnek olarak ve dijital medya üzerinden de gösterdi. Hayallerim ve hedeflerim sayesinde hem ticari faaliyetimi gerçekleştiriyorum hem de ülkeme sosyal anlamda katkı sağlıyorum. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. Şu an yepyeni bir heyecan içindeyiz. 2021 yılında İstanbul’da bir ofis daha açıp markalaşmamızı daha ulusal ve uluslararası boyutta sağlamak istiyoruz. Büyük markalarla çalışıp yaratıcı fikirlerimizi hayata geçirerek daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz. Tam da bundan dolayı #SheMakes programının yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Bu sayede ufkumuzun açılacağı, en önemlisi de kendimize daha çok güveneceğimiz bir sürece emin adımlarla girmiş olacağız.

        Firma olarak bu zamana kadar Anadolu’nun bir şehrinde faaliyet gösterdik. Buna rağmen Türkiye’de onlarca ille çalıştık. Bu şehre sığamadık. Son olarak çalışmalarımızdan biri uluslararası projelerin yarıştığı bir programda başarı ödülü aldı ve  bu bizi daha da heyecanlandırdı. Yeteneklerimiz ve azmimizin işe yaradığını görmek oldukça coşku veren ve cesaretlendiren bir duygu. Biz bu zamana kadar koymuş olduğumuz hedeflerimize ulaştık artık daha büyük hedeflerde sıra. 2021 yılının mottosunu oluşturduğumuz bu günlerde kendimize soruyoruz “Neden uluslararası bir marka olmayalım?”

        Bu süreçte heyecanımıza ve yolumuza yoldaş olmanızı diliyoruz.

Dijital Pazarlama'da Reklamın İyisi: Designpr
29.11.2021
WhatsApp Destek Hattı