EN

BY PROTOKOL VE BY KADIN DERGİSİ RÖPORTAJI

Çiğdem Dedeoğlu

MARKALARIMIZIN KABUKLARINI KIRIP YARATICI BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ

1) Kendinizi ve Çiğdem Dedeoğlu Designpr'ı kısaca tanıtabilir misiniz?

14 yıldır bu sektörde varlığımı sürdürüyorum. Profesyonel hayatıma Sarar Şirketler Grubu'nda marka danışmanı ve grafiker olarak başladım. 6 yılın sonunda kendi işimi kurmaya karar verdim. Designpr reklam ajansı 8. yılını bitirmek üzere. Ajansımızda grafik ve dijital tasarımlar ile markalarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 50 ilde kendimizden bahsettirdik, oralara hizmetlerimizi götürdük. Hem bir çok özel markayla hem de kamu kurumlarıyla çalışma imkanımız oldu.

2) Dijital dönüşümün, tasarım ve tanıtım alanlarında ne gibi uygulamaları veya etkilerinden bahsedilebilir?

Ben bu soruya şöyle başlamak istiyorum. “Dikkat çekmezseniz kaybolursunuz.”

Teknoloji sayesinde yersiz, zamansız ve mekansız yaşıyoruz. Dijital teknolojileri ve dijital medyayı kullanarak pazarlama hedeflerine ulaşmanız mümkün. Bu sayede Dünya’nın her bir yerine ürün satabilir; Dünya’nın her bir yerinden ürün alabiliriz.

Kobilerin, büyük markalar karşısında en büyük silahı dijitalleşme. Artık dijital pazarlama sayesinde hepimiz eşit pozisyondayız.

Bu süreçte başarılı olmamızı sağlayan en büyük etken sürdürülebilir ve kaliteli içerikler. Kalıcı bir markalaşma için güvene ve zamana ihtiyaç vardır.

3) Müşterileriniz arasında bulunan kamu kurumlarının, dijital dönüşüm süreçleri ve uygulamaları ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Aslında bunun iki sebebi var. İlk sebebi Eskişehir’in hedeflerimizi karşılamaması oldu. Biz buraya sığamadık. İkincisi ise; bizce en önemlisi, bir niş pazar yaratmak istedik. İl ve ilçelerimizi nasıl markalaştırabiliriz düşüncesiyle başladı hikayemiz. Küçüklüğümüzden beri hep yabancı çizgifilm karakterleri ve onların değerleriyle büyüdük. Ülke olarak çok şanslıyız, coğrafi konumumuz nedeniyle tüm mevsimleri yaşayabiliyoruz, gelenek ve göreneklerimiz çok fazla. Ekibimle birlikte tüm bu değerlerimizi anlatan karakterler çizdik, kostümlerini diktik, organizasyonlarını yaptık, boyama ve hikaye kitaplarını geliştirdik. Animasyon ve çizgi filmleriyle dijital medya üzerinden istediğimiz mesajları verdik. Kısacası akıllarda tebessüm ile kalabilecek, harika değerlerle Türkiye tanışmış oldu.

Bu süreçte hem ticari faaliyetimi gerçekleştiriyorum hem de ülkeme sosyal anlamda katkı sağlıyorum. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. Şu an yepyeni bir heyecan içindeyiz. İstanbul Beykoz’da yeni bir şubemiz daha oldu. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası markaların tanıtımlarını yaparak ürün ve hizmetlerini daha yaratıcı ve daha duygu dolu bir şekilde hedef kitlesine ulaştırmak. Hepimizin şansı bol olsun. Sevgilerimle.

 

Çiğdem DEDEOĞLU

Kurucu Başkan/Yaratıcı Yönetmen

 

BY PROTOKOL VE BY KADIN DERGİSİ RÖPORTAJI
25.01.2021
WhatsApp Destek Hattı